tiistai 3. joulukuuta 2013

ROK espressolaitteen esittely - osallistu kilpailuun ja voita omaksi!

(Huom! Kaupallinen tiedote. Ohjeet kilpailuun osallistumiseen tämän jutun lopussa)

Moni meistä tykkää nauttia laadukasta espressoa ja cappuccinoa, mutta sellaisen valmistaminen kotona tai mökillä ei ole aina helppoa. Hyviä uutisia: Kuppikuumaa.fi on tuonut ROK-espressolaitteen saataville Suomeen. Kahviyhteisö kävi testaamassa ROKia ruokamessuilla ja kyllähän se rokkasi.


Kyseessä on siis täysin manuaalinen ja sähkötön espressolaite, joka ei ole pelkästään kivan näköinen. ROKilla voi valmistaa espressopohjaisia kahveja kotona, mökillä tai vaikka veneessä. Ensimmäinen ajatus ROKin nähdessä on: WAU, jykevän näköinen peli. Laite on kompaktin kokoinen ja muodoiltaan elegantti. Laite tuntuu laadukkaalta kädessä ja painaa noin 3 kiloa. Laite toimitetaan tyylikkäässä metallisessa säilytyslaatikossa, jossa on mukana kaikki tarvittava, maidonvaahdotinta myöten.

Laitteen perustoimintaperiaate on hyvin yksinkertainen: Käytetään espressojauhatuskarkeuden kahvia noin 15-16 grammaa, tampataan se kahvaan, kiehautetaan vettä (laitteessa ei siis ole sähköä!), kaadetaan se ROKin vesisäiliöön, nostetaan vipuvarret ylös ja puristetaan käsivoimin kuuma vesi paineella kahvin läpi.

Ensin mietitytti, saako laitteella tehtyä riittävän paineen kunnollisen espresson valmistamiseksi. Pari treenikierrosta ja homma alkoi ROKkaamaan hienosti! Kannattaa valuttaa pari kierrosta kiehautettua vettä laitteen läpi (kahva tyhjänä), jotta laite on esilämmitetty. Sen jälkeen tampataan sopivan tiukkaan 15-16 grammaa espressoa kahvaan, vettä säiliöön ja puristamaan. Laitteen muodostama paine yllätti ja kyllä ROKilla komean creman sai aikaan. Laitteen teknisten tietojen mukaan ROK-espressolaitteella voi muodostaa 5-10 barin paineen.

Testikahvimme maku oli erinomaisen tuore ja pirteä. Testasimme myös mukana tulevaa maidonvaahdotinta. Se toimii laittamalla maito mikroon hetkeksi, maidonvaahdotin kuppiin, muutama pumppaus ja espresson puristus päälle. Avot, cappuccino tai latte syntyy myös yllättävän helposti.

Laite on suunniteltu Englannissa 2002 ja sitä on myyty muualla maailmassa kymmeniä tuhansia kappaleita. ROK voitti tänä vuonna mm. Lontoon kahvifestivaalien innovatiivisimman tuotteen palkinnon. Laite on myös ilmeisen kestävä, sillä valmistaja lupaa laitteen metalliosille 10 vuoden takuun. Se on nykypäivänä harvinaista.

ROKin myyntipakkauksen hinta on 179 euroa ja sitä on saatavilla valituista erikoisliikkeistä. Melkoisen hyvä joululahjaidea, sanoisimme.

Kuppikuumaa.fi ja ROK tarjoavat Kahviyhteisön faneille kilpailun, jossa palkintona ROK-
espressolaite! Osallistumisohjeet tulevat tässä:

1. Osallistu kilpailuun klikkaamalla tästä

2. Vastaukset kilpailun kysymyksiin löydät täältä


Nimensä mukaisesti ROK rokkaa ja saa meiltä 4,5 kahvipapua viidestä. Jos siis lahja on vielä ostamatta jollekulle joka arvostaa laadukasta muotoilua ja hyvää kahvia, niin ei muuta kuin pukinkonttiin!

arvostelu: 4,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti