perjantai 25. lokakuuta 2013

Tiesitkö että mukikakku valmistuu kolmessa minuutissa?

Mikä voisi sopia kahvin kanssa paremmin kuin nopeasti valmistuva - ja yhtä nopeasti makeanhimon tainnuttava - mukikakku?

Suklainen mukikakku valmistuu näin:
Ota 0,5dl vehnäjauhoja, 0,5dl sokeria, 0,5tl leivinjauhetta, 0,5dl sulaa margariinia tai öljyä, 2rl kaakaojauhoa ja yksi munankeltuainen. Sekoita ensin kuivat aineet mukissa, sitten lisää öljy ja kananmuna. Sekoita hyvin ja laita muki mikroon kahdeksi minuutiksi. Anna jäähtyä hetki ja nauti!

Klikkaa tästä seuraavaan kahvifaktaan:
Näin saat maidon vaahdotettua cappuccinoa varten helposti ilman erikoislaitteita

Mukikakku valmistumassa mikrossa (kuva: Jeff Robbins)
Valmis! (kuva: Jeff Robbins)

19 kommenttia:

  1. Resepti on todella erinomainen, kun on kiire ja pitää valmistaa jotain hyvää :)
    Ensimmäisellä kerralla aineet ei mitattu ihan tarkkaan, mutta hyvää oli kuitenkin!

    VastaaPoista
  2. Todella helppo ja nopea.. ja syötävän hyvää!!

    VastaaPoista
  3. Kuinka iso kuppi pitää olla`? Muumimukista kupli aika nopeesti yli.. Ja kolme minuuttia täydellä teholla?

    VastaaPoista
  4. Kahdessa minuutissa keittiö täyteen käryä... "Hups".

    VastaaPoista
  5. Kuullostaa hyvälle :)

    VastaaPoista
  6. Kuvassa näyttäis oleva Starbucks muki, joka on suomalaisittain ISO, ehkä 1.5 kertaa muumimuki.

    VastaaPoista
  7. En tiedä meidän mikron tehoista mitään, mutta 2min kohdalla pieni kupliva mössö, minuutin laitoin lisää ja mössö kupli jo mukin yläreunassa.... Mutta mitään kiinteää en saanut aikaan. Ja kyllä, mittasin desimitalla... Voi surkeus :(

    VastaaPoista
  8. Mulla se ekana kohosi ja kun otin sen jäähtymään se lässähti todella rumasti.
    Mä en saanut kakkuakaan mukista ulos kun se oli niin löysää.

    VastaaPoista
  9. Toimii ihan kokonaisella munalla eikä onnistunut lainkaan pelkällä keltuaisella niin kuin ohjeessa.

    VastaaPoista
  10. 1000 watin teholla alkoi savu nousta jo ennen kahta minuuttia ja seos oli muumimukissa. Tuloksena osittain palanut, löysä mössö. :( Ja minä kun odotin jotakin ihanaa kahvin kanlssa...

    VastaaPoista
  11. Samoin käytiin mulla, vetelä palanut mössö, käryä tässä tuulettelen :| pitää joskus kokeilla koko munalla.

    VastaaPoista
  12. Voisiko joku kommentoida vähän pitemmästä kuinka tämä oikeasti onnistuu, kiitos? :)

    VastaaPoista
  13. Onnistui. Laitoin koko munan, muuten tein ihan ohjeen mukaan. Tässä nyt vaan kävi niin, että lapset söi sen. Pitää tehdä uusi :)

    VastaaPoista
  14. Mäkin laitoin koko munan. Onnistui erinomaisesti! Sekoitin ainekset huolella, ja oman mikroni tuntien laitoin 2min. 15 sek. aikaa.

    VastaaPoista
  15. meillä ei jäänyt löysäksi mössöksi vaan murustui kun otettiin mukista pois. ja omaan makuunkin ehkä hieman liian makeaa, ainakin lähti makean himo nopeasti!

    VastaaPoista
  16. toimi hyvin vaikka keltuaisen korvasikin ruokalusikallisekka hilloa <3

    VastaaPoista
  17. Jooh itellä mikrossa tehon säätö; 800w 15sek kohalla tuli yli mukista, 650w 45sek kohalla tuli mukista yli löysä mössö ja 400w teholla pidin 2min 30sek ja tuli itse täydellisyys! Laittakaa siis mikron tehoja pienemmälle, siinä se taikuus piilee. ;)

    VastaaPoista