kuva: mollaspace |
Päivän kahviuutinen kertoo Paulig-instituutin tekemästä epätieteellisestä tutkimuksesta, jonka tulosten mukaan kahvikupin muodolla on vaikutusta kahvin makuun.
Millaisesta kupista kahvi sitten maistuu parhaalta?
Paulig-instituutin koulutuspäällikkö Harri Hytönen sanoo Ylen artikkelissa, että visuaalisuudella on väliä. Vähintään kupin sisäreunan tulisi olla väriltään vaalea, jotta kahvi erottuu kupissa. Tummasta kupista juotuna kahvi ei maistunut yhtä hyvin. Mitä ohuemmat reunat kupissa on, sitä parempi. Kuppi ei saisi myöskään olla läpinäkyvä - juuri kukaan ei pitänyt kahvista lasisesta kupista juotuna. Kupin suuaukon tulisi olla leveä, jotta kahvin aromit tulevat parhaiten esille. Pohjan tulisi olla muodoltaan pyöreä, jotta kahvi sekoittuu hyvin kuppiin kaadettaessa - esimerkiksi espressokupeissa on tällainen pyöristetty pohja.
Klikkaa tästä seuraavaan kahvifaktaan:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti