torstai 15. elokuuta 2013

Makutestissä ylellinen Presidentti Gold Label Black

Paulig toi Presidentti-kahvin 80-vuotisjuhlan kunniaksi markkinoille juhlavasti pakatut Gold Label -versiot tummasta ja vaaleasta Presidentistä. Molempia "luxuspresidenttejä" yhdistää papua-uusiguinealainen papulajike Sigri. Gold Label Blackissa on myös mm. Etiopialaista Sidamo-papua. Lisäksi Black-versio on nimensä mukaisesti paahdettu hyvin tummaksi, paahtoasteelle 4/5.

Kahvipakkaus oli kallis verrattuna normaaliin Presidenttiin - hinta oli kuutisen euroa 450 gramman pakkaukselle. Pakkaus itsessään on komea ja arvokkuutta uhkuva mustan ja kullan sävyissään. Pakkaus lupaa kahvin olevan "Maailman parhaista kahvilaaduista". Lisäksi kyljessä kehutaan melko tyypilliseen tapaan miten "täyteläisyys" ja "vivahteikkuus" syntyvät eri kahvilajikkeista ja korkeasta paahtoasteesta.

Testikupillinen keitettiin Mocca Masterilla ja nautittiin Iittalan Muumimukista. Tummapaahtoiselle kahville tyypillinen kirpeys ja pistävyys maistuu suussa heti ensituntumana, mutta yllättävän mietona. Tältä osin kahvia voisi kuvailla kliseisen "pehmeäksi". Voimakasta jälkimakua ei jää. Gold Label Black on hienoon pakkaukseen pakattua, tasaisen laadukasta Paulig-kahvia ilman suurempia yllätyksiä maun suhteen.

Paulig Presidentti Gold Label Blackia voi suositella vaikkapa vierailulahjaksi niille joiden tietää pitävän tummapaahtoisista kahveista ja arvostavan tasaisen laadukkaita Presidentti-kahveja.


arvostelu: 3/5

etiopialaisia kahvinmaistajia (kuva: G. LaRue/USAID)

testimuki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti