torstai 31. lokakuuta 2013

Tiesitkö tämän kahvin vaikutuksista terveyteesi?


kuva: Marcelo Alves

Kahvilla on piristävyytensä lisäksi muitakin positiivisia vaikutuksia ihmiskehoon. Tutkimuksissa on havaittu, että kahvin juonti edistää sisäelimistä erityisesti maksan terveyttä. Kahvin fenolihapot ehkäisevät mm. maksakirroosia, maksasyöpää ja diabetestä. Fenolihapot kuuluvat samaan perheeseen kuin flavonoidit, joita puolestaan on mm. kotimaisissa marjoissa. Kahvissa on siis jopa superfoodin vikaa!


Suodatinkahvia voi juoda mielin määrin. Sen sijaan suodattamattoman kahvin runsasta käyttöä tulisi välttää sen sisältämän kafestolin vuoksi. Kafestoli saattaa alkaa nostaa veren kolesterolipitoisuutta noin viikon pannukahvittelun jälkeen. Suodatinkahvissa kafestolia ei ole, koska se jää purujen kanssa suodattimeen.

Mahahaavalla ja kahvinjuonnilla ei ole todistettu olevan yhteyttä. Kahvi voi kuitenkin pahentaa oireita, jos maha on jo valmiiksi huonossa kunnossa. Mahaoireista kärsivien kannattaa kokeilla tummapaahtoisia kahveja, koska niiden kofeiinipitoisuus on pienempi. Jos mahaoireita ei ole, niin kahvia voi huoletta juoda paahtoasteesta riippumatta.

Klikkaa tästä seuraavaan kahvifaktaan:
 Tiesitkö että kahvivalintasi kertoo persoonallisuudestasi?


Lähde: Studio55

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti