tiistai 7. tammikuuta 2014

Viisi vinkkiä parempaan kahviin

kuva: Kelly Sikkema

Kahvinautintonsa voi pilata, jos ei pidä mielessään muutamia kahvinkeittämiseen liittyviä perusasioita.

1 Jauhetun kahvin tuoreus
  • Hyvä kahvi on aina hiljattain paahdettua ja säilytetty oikein: valolta, lämmöltä ja kosteudelta suojattuna omassa ilmatiiviissä pakkauksessaan

2 Pidä keittimen osat puhtaana
  • Puhdista pannun lisäksi keittimen suodattimet ja koko koneisto esim. etikkaliuoksella säännöllisin väliajoin

3 Älä kaada kahvipannulla vettä keittimen vesisäiliöön
  • Tämä yleinen moka tekee ajan myötä kahvista härskin makuista, kun pannun kahvirasvat kertyvät keittimen putkistoon

4 Onko kahvinkeittimesi riittävän tehokas ja laadukas?
  • Suodattimeen valuvan veden tulisi olla n. 95-asteista. Tätä alempi tai korkeampi lämpötila ei tuo kahvin makuja oikealla tavalla esille. Myös keittimen lämpölieden teholla on merkitystä - kuka nyt haluaisi juoda valmiiksi huoneenlämpöistä litkua?

5 Kahvi maistuu parhaalta tuoreena
  • Älä seisota kahvia pannussa liian pitkään ennen tarjoamista. Pauligin mukaan kahvi on parhaimmillaan seistyään n. viisi minuuttia.

Klikkaa tästä seuraavaan kahvifaktaan:

Jutun lähde: Makuja, viit. Paulig, Moccamaster

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti