kuva: Kelly Sikkema |
Kahvinautintonsa voi pilata, jos ei pidä mielessään muutamia kahvinkeittämiseen liittyviä perusasioita.
1 Jauhetun kahvin tuoreus
- Hyvä kahvi on aina hiljattain paahdettua ja säilytetty oikein: valolta, lämmöltä ja kosteudelta suojattuna omassa ilmatiiviissä pakkauksessaan
2 Pidä keittimen osat puhtaana
- Puhdista pannun lisäksi keittimen suodattimet ja koko koneisto esim. etikkaliuoksella säännöllisin väliajoin
3 Älä kaada kahvipannulla vettä keittimen vesisäiliöön
- Tämä yleinen moka tekee ajan myötä kahvista härskin makuista, kun pannun kahvirasvat kertyvät keittimen putkistoon
4 Onko kahvinkeittimesi riittävän tehokas ja laadukas?
- Suodattimeen valuvan veden tulisi olla n. 95-asteista. Tätä alempi tai korkeampi lämpötila ei tuo kahvin makuja oikealla tavalla esille. Myös keittimen lämpölieden teholla on merkitystä - kuka nyt haluaisi juoda valmiiksi huoneenlämpöistä litkua?
5 Kahvi maistuu parhaalta tuoreena
- Älä seisota kahvia pannussa liian pitkään ennen tarjoamista. Pauligin mukaan kahvi on parhaimmillaan seistyään n. viisi minuuttia.
Klikkaa tästä seuraavaan kahvifaktaan:
Jutun lähde: Makuja, viit. Paulig, Moccamaster
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti