lauantai 7. syyskuuta 2013

Kahvin säilyttäminen ja säilyminen

Kahvi saa makunsa öljyistä joita kahvipapu sisältää. Paahtaminen tuo nämä öljyt esille, mutta samalla käynnistyy happamoitumisprosessi, joka johtaa kahvipapujen väljähtymiseen jos ne ovat vain viikonkin ajan kosketuksissa hapen, kosteuden tai auringonvalon kanssa. Kuten jokainen kahvinjuoja on huomannut, kahvi menettää arominsa melko nopeasti pakkauksen avaamisen jälkeen, jollei pakkausta suljeta aina käyttökerran jälkeen tiiviisti.

Papujen jauhaminen nopeuttaa väljähtymisprosessia, koska öljyjen haihtuminen nopeutuu kahviaineksen pinta-alan kasvaessa. Ihannetilanne onkin se, jos kahvipavut voi itse jauhaa tai jauhattaa jokaista kupillista varten erikseen.

Lämpö, valo, kosteus ja ilma nopeuttavat kahvin aromien väljähtymistä. Kahvi on siis hyvä säilyttää pimeässä, kuivassa ja viileässä - ei kuitenkaan jääkaapissa tai pakastimessa, koska siellä kahvi kerää kosteutta ja muiden elintarvikkeiden aromeja itseensä.



Lähde ja kuva: Wikihow

torstai 5. syyskuuta 2013

Tiukka kysymys, mutta...

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Kahvia koneeseen!

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Tuttu tunne?

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Päivä ilman kahvia...

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Kyllä se aamu pari kuppia vaatii

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


No nyt tömähti!

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Kahvilleee!

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Muistutus itselle...

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Isoin kuppi täyteen ja heti

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Myönnän!

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Kun tulen kylään...

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Älä turhaan päivääsi pilaa!

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Kaffekarhu sen sanoi...

Klikkaa kuvaa niin näet lisää kahvikuvia


Terapeuttini sanoi...

Klikkaa kuvaa niin näet lisää "Kahvilla kuultua"


Älä ota elämää liian vakavasti...

Klikkaa kuvaa niin näet lisää "Kahvilla kuultua"