maanantai 28. lokakuuta 2013

Tiesitkö tämän kahvista ja painonpudottamisesta?


Kahvilla on sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia aineenvaihduntaan. Koska luet kahviblogia, et luultavasti halua lopettaa kahvinjuontiasi, joten on parasta keskittyä valjastamaan kahvin positiiviset puolet painonpudotukseen. Näin se onnistuu!

  • Juo kohtuudella. Suuri määrä kahvia aiheuttaa unettomuutta ja nostaa kehon vireystilaa tarpeettomasti. Unettomuus ja vireystilan aikaansaama korkea stressitaso johtavat usein ylisyömiseen ja lihomiseen. Pari kuppia päivässä riittää.
  • Opettele juomaan "café brutal", eli jätä sokeri ja kerma. Sokerin ja kerman kanssa kahvi voi nousta kaloripitoisuudessaan lähelle suklaapatukkaa. Jos tämä tuntuu liian haastavalta, niin kokeile vaihtaa ainakin maito rasvattomaksi.
  • Jätä kahviloiden erikoiskahvit. Makusiirappia ja runsaasti sokeria sisältävissä erikoiskahveissa voi helposti olla kohtuullisen kokoisen aterian kalorit.
  • Juo päivälliskahvit. Juomalla päivällisen päälle kahvit voit vähentää naposteluhimojasi myöhemmin illalla - kahvilla kun on ruokahalua alentava vaikutus.
  • Juo kahvia noin tunti ennen urheilusuoritusta. Tunnissa kofeiini alkaa vaikuttaa ja mahdollistaa keskittyneemmän ja energisemmän suorituksen. Älä kuitenkaan urheile heti kahvikupillisen juotuasi - se saattaa ärsyttää ylävatsaa ja aiheuttaa närästystä.
  • Juo lasillinen vettä jokaisen kahvikupillisen kanssa. Kahvi on diureettinen aine, eli se poistaa jossain määrin nesteitä kehostasi. Juomalla vettä varmistat kehosi nestetasapainon säilymisen sekä pidät mahasi täydemmän tuntuisena.


kuva: Juho Holmi


lähde: Wikihow

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti