sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Paulig Presidentti Special Blend 2013

Paulig on tuonut jälleen syksyn iltojen iloksi uuden "vuosikertakahvin", Special Blend 2013:n. Kahvisekoituksen pavut tulevat pakkauksen takatekstin mukaan pääosin Keniasta, Gakundu-osuuskunnan viljelmiltä. Käytetyt papulajikkeet SL28 ja SL34 ovat Scott Laboratories -nimisen yrityksen 1900-luvun alkupuolella kehittämiä hybridejä, jotka menestyvät hyvin Kenian ylängöillä. Lisäksi Special Blendissä on tarkemmin määrittelemättömiä papuja Brasiliasta ja Meksikosta.

Makutestiä varten 500 gramman kahvipakkaus ostettiin S-marketista ja siitä sai pulittaa lähes viisi euroa. Koekupillinen keitettiin tyypilliseen tapaan Mocca Masterilla ja maisteltiin ilman maitoa tai muita lisukkeita. Maku on hieman perinteistä Juhla Mokkaa karvaampi ja voimakkaampi, mutta kuitenkin "pehmeä", eli suomeksi sanoen helposti juotava. Paahtoasteeltaan tämä kahvi on vain 2/5, eli se on yhtä vaaleaa kuin esim. Brazil. Tummapaahtoisille kahveille tyypillistä kitkeryyttä ei ole havaittavissa. Kenialaispapujen mustaherukkaisuutta en tässä kahvissa havainnut senkään vertaa kuin aiemmin arvostelemassani kenialaiskahvissa.

Paulig Presidentti Special Blend 2013 on näyttävään pakkaukseen pakattua ja epäilemättä laadukasta kahvia, josta minä en kuitenkaan toista kertaa maksaisi tuplahintaa normaalikahviin verrattuna. Nostan kuitenkin hattua Pauligille siitä että tuovat esiin papujensa alkuperän paremmin kuin moni muu kahvifirma. Gakundu-kahviosuuskunnalla näyttää lisäksi olevan hyvä tekemisen meininki.

Presidentti Special Blend 2013 ja koekupillinen

Arvostelu: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti