lauantai 11. tammikuuta 2014

Kahvimylly puhdistuu riisillä, kahvilakulttuuri pirtelömäistyy ja kahvi on terveellistä

Kahviuutiset meiltä ja maailmalta

MTV uutisoi ilmeisen kätevästä tavasta puhdistaa kahvimylly. Heitä myllyyn keittämätöntä, valkoista riisiä ja jauha menemään, kunnes riisijauhe on puhtaan valkoista. Ja kas, mylly on puhdas! Kommentoi ja kerro jos olet kokeillut tätä, toimiko?

kuva: Darin House

Yle puolestaan kertoo, että Suomen kahvilakulttuuri pirtelömäistyy. Tämä tarkoittaa (hieman karrikoiden) jutun mukaan sitä, että puolet suomalaisista haluaa juoda tuttua suodatinkahvia kaikkialla minne menevätkään, kunhan hinta on mahdollisimman halpa. Toinen puolikas haluaa maksaa maltaita siirappisesta kahvijuomapirtelöstä, joka tarjoillaan monikansallisen kahvilaketjun logolla varustettuna kertakäyttömukista. Kuvaako tämä mielestäsi suomalaisen kahvilakulttuurin tilaa tällä hetkellä? Kommentoi!

kuva: Chris McClanahan

Forbesin toimittaja Alice Walton on koonnut viimeaikoina julkaistujen tutkimusten tukemia terveysväittämiä kahviin liittyen. Jutun mukaan kahvi tukee aivojen ja sydämen terveyttä, vaikuttaa torjuvan tiettyjä syöpiä ja vähentää masentuneisuutta. Kahvi ei myöskään aiheuta nestevajausta, kuten yleisesti luullaan - asia josta Kahviyhteisökin kirjoitti aiemmin.


Uusia kahvi-innovaatioita maailmalta

Smithsonian.com kirjoittaa "Temperfect" -kahvimukista, jonka luvataan viilentävän tulikuuman kahvin heti pannusta kaatamisen jälkeen juuri sopivasti "hörppäyslämpimäksi". Kahvin luvataan pysyvän tässä täydellisessä lämpötilassa tuplasti pitempään kuin tavallisessa mukissa. Mukin ominaisuudet perustuvat mukin innovatiiviseen pinnoitteeseen, joka imee liian kuumuuden itseensä ja vapauttaa sitä hiljalleen takaisin, pitäen juoman lämpöisenä pitkään.

Core 77 -blogi kirjoittaa uudesta puisesta pour over-kahvisiivilästä, jonka luvataan tuovan uusia aromeja hipsterin aamukahviin. Aromit vaihtelevat tietysti puulajin ja paahtoasteen mukaan. Itselläni tuli mieleen, että todennäköisin lisäaromi minkä tällä laitteella kahviinsa pitemmän päälle saa, on homeen maku. No, ainakin tuotteen esittelyvideo on kohtalaisen hauska! Mitä pidät, kokeilisitko? Kommentoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti