torstai 5. joulukuuta 2013

Näin keität hyvät pannukahvit


Jos olet tottunut suodatinkahviin kuten suurin osa suomalaisista, niin perinteinen pannukahvi voi tuoda mukavaa vaihtelua arjen kahvitteluhetkiin. Pannukahvia ei suodateta, joten sen maku on suodatinkahviin verrattuna rasvaisempi ja monien mielestä siksi myös täyteläisempi.

Pannukahvia keittäessä kannattaa edetä seuraavasti:
  1. Kiehauta ensin vesi pannussa, sitten ota pannu pois liedeltä
  2. Annostele 6-7 g kahvia (= kukkurallinen ruokalusikallinen) jokaista desilitraa vettä kohden
  3. Siirrä pannu takaisin liedelle, anna kuohahtaa kerran ja ota taas pois liedeltä
  4. Sekoita hyvin ja anna hautua n. viisi minuuttia
  5. Voit tämän jälkeen kaataa kahvin erilliseen tarjoilupannuun - näin hautuminen lakkaa oikeaan aikaan ja kahvinporot eivät kulkeudu kuppiin asti

Huomioi eritysesti, että kahvi ei saa kiehua missään vaiheessa. Kiehuessa kahvin aromit pilaantuvat, josta seuraa kitkerää makua. Kahvin keittämisen jälkeen saat kahvipannun puhtaaksi pesemällä sen lämpimällä ruokasoodaliuksella, jossa on 3 ruokalusikallista ruokasoodaa vesilitraa kohden. Kuivaa pannu pesemisen jälkeen hyvin.

Klikkaa tästä seuraavaan kahvifaktaan:
Kahvi voi tulla pian farmilta suoraan kuppiisi

Jutun lähteet:
Mäntsälälehti, Paulig

Antti Nurmesniemen 1957 suunnittelemat Pehtoori -kahvipannut ovat suomalaista designiä legendaarisimmillaan (kuva:  Otto-Ville Mäkelä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti