tiistai 22. lokakuuta 2013

Tiesitkö tämän kuppi kerrallaan suodatetusta kahvista?

kuva: Yara Tucek
Moni kahvifani pitää kuppikohtaisesti suodatetun "pour over" -kahvin makua tavallista suodatinkahvia parempana. Tämä johtuu muun muassa siitä, että yksittäisten kupillisten keittämiseen suunniteltu suodatinsuppilo on tyypillisesti keraaminen - muovisesta suppilostahan voi jäädä sivumakua. Kahvi ei myöskään seiso ja kitkeröidy pannulla, vaan kiehautuksen jälkeen vesi suodatetaan kahviksi, jonka jälkeen se juodaan saman tien. Kuppi kerrallaan suodatetun kahvin koostumukseen voi myös vaikuttaa enemmän kuin kahvinkeittimellä keitettyyn: Veden lämpötilaa, kaatotapaa ja suodatustahtia muuttelemalla kahvista saa esille erilaisia makuja.

Klikkaa tästä seuraavaan kahvifaktaan:
Näin puhdistat kahvitahran matosta

tai katso allaoleva video, jossa esitellään kuppikohtaisesti suodatettavan kahvin saloja (englanniksi selostaen):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti