keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Makutestissä mustikkaa sisältävä Watsakahwi

Robert Paulig paahtaa Watsakahwi-nimellä myytävää erikoiskahvia, joka sisältää aitoa mustikkaa ja jonka väitetään auttavan vatsaongelmiin. Paketin takapuolella väitetään kahvin ehkäisevän närästystä ja sisältävän terveellisiä antioksidantteja. Kahvin paahtoaste on ⅗.

Ostin 200 gramman testipakkauksen ja se maksoi 4,49€ - tavallista kahvia huomattavasti kalliimpi mutta erikoiskahveille jokseenkin tyypillinen hinta. Ensivaikutelma pakkauksen avaamisen jälkeen on että kahvinpurut tuoksuvat selvästi mustikkaiselle. Jauhatus on vähemmän hieno kuin tavallisissa kahveissa.

Testimukillinen nautittiin tilkalla maitoa, koska kahvipakkauksessakin niin suositellaan. Nyt mustikan aromi todella tulee esille. Se ei ole vain vieno sivumaku, vaan näyttelee suorastaan pääosaa. Mieleeni tulee mustikkainen pikapuuro jota söin usein yläasteikäisenä. Molempia makuelämyksiä yhdisti se, että mustikan maku ei vaikuta aivan aidolta, vaan jokseenkin esanssiselta. Kaiken kaikkiaan maku on kuitenkin “pehmeä” kuten paketissa luvataan. Toisen testikupillisen keitin käyttäen ½ mustikkakahvia ja ½ tavallista, ja tämä yhdistelmä maistuikin jo itseasiassa varsin miellyttävältä. Esanssisuutta oli vähemmän.

Itselläni ei ole vatsavaivoja, mutta jos joku kokee saavansa tästä apua niin mikäs siinä. Jatkossa pysyn itse perinteisemmissä kahvilajeissa, mutta ei tämä trooppisen kahvin ja arktisen mustikan yhdistelmä aivan toivotonkaan makucocktail ole. Toive paahtajille: lisää vaan supermarjakokeiluja erikoiskahveihin, kunhan ovat aitoa tavaraa!

Koekupillinen runsaan maidon kera kuten pakkauksessa suositellaan

Arvostelu: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti